Nordic Kayaks 2021 Nitro 600 CarbonX

En av de snabbaste och kanske vackraste surfskis pÄ marknaden?
Med ett skal av kolfiber som Àr exponerat frÀmst i sittbrunnen och en matt finish pÄ övriga delar tillhör NK CarbonX modellerna nÄgot av det mest stilrena eller minimalistiska om du sÄ önskar som finns att tillgÄ idag.

Hur Àr den dÄ att paddla?

Den Àr smal, duktigt smal men med en relativt djup sittbrunn vilket gör att du sitter vÀldigt bra, förutsatt att du kan sitta kvar och inte rulla runt och ur den. Re-entrys kan vara lite knepigt till en början pga de höga sidokanterna och djupa brunnen, det gÀller att fÄ ner hela baken i sittbrunnen om du ska komma upp och paddla vidare pÄ ett smidigt sÀtt.

Om du vÀl behÀrskar Nitron sÄ kommer du paddla snabbt helt sÀkert. Den smala formen gör att du fÄr ner paddeln precis dÀr du vill ha den i vattnet och knappast behöver oroa dig för att göra oljud och rispor pÄ kajaken med din paddel.

Det finns Àven en 640 cm lÄng Nitro som bör vara ett alternativ för somliga, dÄ lÀngden mest troligt kommer innebÀra ytterligare stabilitet för de flesta, men det beror ju help pÄ dina egna förutsÀttningar, tycken och smak.

ViktmÀssigt Àr detta en av marknadens absolut lÀttaste kajaker, pÄ gott och ont.

SÄhÀr tyckte vi

 Riktigt snabb, extremt lÀtt & relativt stabil för den erfarne

Instabil för den inte sÄ erfarne Àven re-entry Àr en barriÀr att överkomma.

Absolut inget för nybörjaren, men ett lÄngsiktigt mÄl kanske?

Vikt8.4 kg
Bredd43 cm
LĂ€ngd600 cm
LÀmplig för165-200 cm
Material CarbonX, pre-preg och autoklavteknik

Â